Статзвітність-2025: Альбом і Табель оприлюднили. Форма № 20-ОПП: заповнення та зразки. Інвентаризація палива на підприємстві. 🙋‍♀️ Вечірній бухгалтер від 18.09.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні бухгалтерські новини на цей час. Радимо кращі статті та консультації дня, даємо зразки документів. І зовсім трошки професійного гумору 😉


Хто папірчик має, той і музику замовляє


Перелік документів, якими можна підтвердити фактичне перебування працівника у відрядженні наведеної в ПКУ. На жаль, фото/відео з місця подій (фактичного перебування) особи не можуть виступати доказами, які б підтвердили факт її перебування у відрядженні та витрати. Перелік тут.


Інвентаризація ПММ на АЗС і не лише


Чи тільки АЗС зобов’язані проводити інвентаризацію паливно-мастильних матеріалів (ПММ)? Як часто проводити інвентаризацію палива на підприємстві? Яка відповідальність за непроведення інвентаризації ПММ? Відповіді на ці запитання знайдете у нашій статті.


Як звітуватимемо і коли до Держстату у 2025 році


У розділі «Для респондентів» на сайті Держстату оприлюднено Альбом та Загальний табель (перелік) форм державних статистичних спостережень на 2025 рік.


А ще, для зручності респондентів, Держстат підготував відеоінструкції щодо заповнення форм державної статистичної звітності.


Щомісячна звітність, військовий збір і штрафи за несплату з 1 жовтня


Після перегляду відео Ви дізнаєтеся:


  1. Які податки та збори заплановано підвищити Законопроєктом №11416-д
  2. Про розмір і термін сплати ВЗ та щомісячну звітність з ПДФО, ВЗ та ЄСВ для ФОП
  3. Про відповідальність ФОП за порушення правил сплати ВЗ


Дивитися відео


МЗП та прожитковий мінімум можливо переглянуть


Уряд вирішив не індексувати прожитковий мінімум і мінімальну зарплату у 2025 році, що викликало суспільне занепокоєння, оскільки очікувана інфляція на рівні 18,3% значно вплине на реальні доходи соціально вразливих громадян. Детальніше тут.


Революційне підвищення податків


Законопроєкт №11416-д пройшов перше читання. Тож підприємці, роботодавці та працівники усі перебувають в стані напруженого очікування революційного підвищення податків.


19 вересня на безкоштовному вебінарі разом з Богданом Янків проведемо аналіз усіх змін і дамо рекомендації, як підготуватися бізнесу.


  1. Чи буде підвищення саме з 1 жовтня?
  2. Яку зарплату отримає найманий працівник на руки після підвищення ВЗ?
  3. Скільки ФОП заплатить ВЗ за 4 квартал 2024 року?
  4. Хто подаватиме щомісячну зарплатну звітність?


Колеги, головне не приймайте різких рішень!


Безоплатна реєстрація


Як подати запит на отримання публічної інформації


Запит на інформацію можуть подати всі громадяни, звертаючись до органів, що мають необхідну інформацію. Такий запит повинен містити обов'язкові реквізити, а саме: повне ім'я запитувача, контактні дані та опис запитуваної інформації. Корисна інфографіка за посиланням.


Нюанси зміни ставки ЄП платником ІІІ групи


Платники ЄП ІІІ групи, які обрали ставку єдиного податку в розмірі 5%, мають право протягом року змінити ставку на 3% за умови реєстрації платниками ПДВ. І навпаки, платники ПДВ зі ставкою в 3%, також мають право протягом року змінити ставку на 5% за умови анулювання їх реєстрації як платників ПДВ. Як перейти і не наробити помилок? Пояснили податківці.


🎁 Редакція знову радує подарунками!


Сьогодні ми підготували для Вас Велику енциклопедію платника податків: «Перевірки та штрафи у 2024 році»


Забрати подарунок


Корисно для бухгалтера


  1. Термін подання скарги на рішення про відмову в реєстрації ПН / РК
  2. Види діяльності у прибуткових деклараціях мають відповідати фактичним
  3. Для захисту прав поновлених працівників необхідні зміни до КЗпП
  4. Форма № 20-ОПП: алгоритм заповнення та зразки
  5. Працівники не ходять у відпустки по 2 роки: чи загрожує штраф
  6. Якщо зберігаєте мобілізованому середній заробіток, включайте його при розрахунку середньої для відпускних. А якщо виплачуєте мобілізованому матдопомогу, не включайте до розрахунку середньої зарплати


Вечірній Бухгалтер рекомендує ►


Обирайте передплату на Бухгалтерську Платформу №1 та отримуйте доступ до 2200+ відеоматеріалів, 5700+ зразків та шаблонів документів, а також унікального сервісу «Особистий консультант» для отримання безлімітних щоденних консультацій.


Отримати доступ


Новини підготувала


Ваша тепер Еркюль Пуаро з відряджень Редакція