Зберігаєте мобілізованому середній заробіток, включайте його при розрахунку середньої для відпускних

Добровільна виплата у розмірі середньомісячної заробітної плати мобілізованому працівнику, на думку Мінекономіки, слід відносити до фонду додаткової заробітної плати у складі видатків на оплату за невідпрацьований час працівникам, які залучаються до виконання державних або громадських обов'язків, якщо вони виконуються в робочий час

За словами фахівців Мінекономіки, добровільні виплати мобілізованим працівникам є нарахуваннями за невідпрацьований час та не передбачені чинним законодавством.


Водночас у разі збереження роботодавцем за мобілізованим працівником середнього заробітку та визначення зазначеної добровільної виплати у розмірі середньомісячної заробітної плати, на думку Мінекономіки, таку виплату слід відносити до фонду додаткової заробітної плати у складі видатків на оплату за невідпрацьований час працівникам, які залучаються до виконання державних або громадських обов'язків, якщо вони виконуються в робочий час (ч. 2 ст. 2 Закону України від 24.03.1995 №108/95-ВР «Про оплату праці» та пп. 2.2.12 Інструкції зі статистики заробітної плати, затвердженої наказом Держстату від 13.01.2004 №5).


При обчисленні середньої заробітної плати для оплати за час відпусток або компенсації за невикористані відпустки до фактичного заробітку включаються виплати за час, протягом якого працівнику зберігається середній заробіток (за час попередньої щорічної відпустки, виконання державних і громадських обов'язків, службового відрядження, вимушеного прогулу тощо) та допомога у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю (абз. 4 п. 3 Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою КМУ від 08.02.95 №100).

Тому у Мінекономіці вважають, що виплата мобілізованому працівнику, яку роботодавець виплачує за власний кошт за умовами колективного договору у вигляді середньомісячної заробітної плати, має бути включена у розрахунок при обчисленні середньої заробітної плати для оплати за час відпусток або компенсації за невикористані відпустки.

Джерело: лист Мінекономіки від 24.10.2023 №4707-05/57286-09