Звіт про заброньованих працівників: як заповнити і подати до 10 жовтня

Бронюєте працівників? Маєте щокварталу подавати Звіт про чисельність військовозобов’язаних, які заброньовані. Куди подавати Звіт про заброньованих, за якою формою, яка відповідальність за його неподання, розповідаємо у статті. Також наводимо готовий зразок Звіту

 

Звіт про чисельність військовозобов’язаних, які заброньовані: хто складає

 

Органи державної влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації складають Звіт про чисельність військовозобов’язаних, які заброньовані (далі – Звіт) станом на 1 число місяця, що настає за звітним кварталом (п. 14 Порядку бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану, затвердженого постановою КМУ від 27.01.2023 №76; далі – Порядок №76).

 

Звіт про чисельність військовозобов’язаних, які заброньовані: форма подання

 

Форма Звіту, за якою звітують підприємства, установи, організації, визначена в Додатку 6 до Порядку №76.


Подати звіт можна тільки в паперовій формі.


Звіт про заброньованих працівників: строки подання

 

Звіт, подається до 10 числа місяця, що настає за звітним кварталом.

 

Отже, якщо ваше підприємство бронювало працівників, наприклад у липні, серпні чи вересні, то потрібно подати звіт станом на 1 жовтня до 10 жовтня.

 

Хто подаєКуди подає
підприємства, установи та організації, які здійснюють виробництво товарів, виконують роботи, надають послуги, необхідні для забезпечення потреб Збройних Сил, інших військових формуваньцентральним органам виконавчої влади, що здійснюють керівництво Збройними Силами, іншими військовими формуваннями, утвореними відповідно до законів України, СБУ або Мінстратегпрому
підприємства, установи та організації, які визначені критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий періодцентральному органу виконавчої влади, який забезпечує формування та/або реалізує державну політику у відповідній сфері, відповідній обласній, Київській та Севастопольській міській держадміністрації (військовій адміністрації у разі її утворення), Секретаріатові Кабінету Міністрів України, органам, які здійснюють управління державним майном, що забезпечує діяльність відповідно Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України

 

Тобто, Звіт потрібно подати до того органу, до якого підприємство подавало Списки для бронювання.

 

Якщо немає заброньованих працівників на 1 жовтня, звіт подавати не потрібно.


Відповідальність за неподання Звіту про заброньованих

За неподання звіту загрожує адмінвідповідальність

Штраф за порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію в особливий період (ст. 210-1 КпАП), для посадових осіб органів державної влади, ОМС, юридичних осіб та громадських об’єднань — від 2000 до 3500 нмдг (від 34 000 до 59 500 грн).

 

Звіт про заброньованих: порядок заповнення і зразок

 


Отже за IІІ квартал 2024 року складаєте Звіт за всіма працівниками, хто заброньований станом на 1 жовтня 2024 року.

 

У формі Звіту зазначаєте найменування підприємства, або ОМС.

 

Під час заповнення графи «Професійна назва робіт» зазначають назви робіт, які наведені в Національному класифікаторі України «Класифікатор професій». Якщо певної назви професій немає у переліку за звітом, вказуйте кількість таких заброньованих в категорії «Інші».

 

У таблиці не зазначається чисельність військовозобов’язаних, заброньованих відповідно до переліків посад і професій військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню на період мобілізації та на воєнний час, затверджених розпорядженням КМУ від 18.03.2015 №493.

 

У графі «Чисельність військовозобов’язаних, які заброньовані» зазначають чисельність військовозобов’язаних, яким видано Витяг з наказу Мінекономіки про бронювання військовозобов’язаного.

 

Звіт обов’язково підписує керівник / директор підприємства або ОМС.

 

Зразок Звіту про чисельність військовозобов’язаних, які заброньовані

 

Завантажуйте шаблон та зразок Звіт про чисельність військовозобов’язаних, які заброньовані

 

Про заброньованих у Дії не звітуємо

 

Мінекономіки у листі від 29.08.2024 № 2704-20/64638-09 підтвердило позицію експертів щодо порядку заповнення Звіту про заброньованих військовозобов'язаних:

Порядок бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, затверджений постановою КМУ від 05.06.2024 №650 (далі — Порядок № 650) не передбачає обов’язку звітувати про чисельність військовозобов’язаних, які заброньовані засобами порталу Дія

Дійсно Порядок №650 не встановлює обов’язку звітувати про чисельність військовозобов’язаних, які заброньовані засобами порталу Дія. Вся потрібна інформація є у базі даних.

 

Таміла ВАХНЕНКО, редактор 7eminar

 

Шаблони та зразки документів:

 

Звіт про чисельність військовозобов’язаних, які заброньовані (додаток 6)

Звіт про чисельність військовозобов’язаних, які заброньовані (додаток 7)

Звіт про чисельність військовозобов’язаних, які заброньовані (додаток 8)

Супровідний лист до звіту про чисельність військовозобов’язаних, які заброньовані