До 01 жовтня слід подати Звіт про контрольовані операції

Податківці нагадують, що Звіт про контрольовані операції слід подати до 01 жовтня року

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що відповідно до п.п. 39.4.2 Податкового кодексу України платники податків, які у звітному році здійснювали контрольовані операції, зобов’язані подавати до 01 жовтня року, що настає за звітним, Звіт про контрольовані операції.


Платники податків, які є учасниками відповідної міжнародної групи компаній та у звітному році здійснювали контрольовані операції, зобов’язані подавати до 01 жовтня року, що настає за звітним, Повідомлення про участь у міжнародній групі компаній.


Наказом Мінфіну від 18.01.2016 №8 затверджено Порядок складання Звіту про контрольовані операції, відповідно до якого, в разі коли останній день строку подання Звіту припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.


Порядок складання Повідомлення про участь у міжнародній групі компаній, затверджено наказом Мінфіну від 31.12.2020 № 839.


Відповідно до документа, якщо останній день строку подання Повідомлення припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем. Відтак, якщо останній день строку подання Звіту та Повідомлення припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку їх подання є операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.


Джерело: ДПС