Зміни до ф. № 20-ОПП. Скасовано постанову про документальні перевірки ПДВ-відшкодування. Оновлено сервіс «Стан розрахунків з бюджетом».🙋‍♀️ Вечірній бухгалтер від 07.08.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні бухгалтерські новини на цей час. Радимо кращі статті та консультації дня, даємо зразки документів. І зовсім трошки професійного гумору 😉


Місія «У вас 33 літери, використайте всі»


ДПС оприлюднила проєкт наказу зі змінами до Порядку обліку платників податків і зборів. Отже назву Повідомлення за формою № 20-ОПП хочуть змінити на «Заява про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП».


Крім того, у формі передбачили зміни в частині розмежування адресних даних щодо місцезнаходження об’єктів оподаткування. Більше про зміни розповідаємо за посиланням.


Президент підписав Закон про продовження воєнного стану 


7 серпня 2024 року Президент підписав закони про продовження воєнного стану та загальної мобілізації з 12 серпня ще на 90 діб — до 05:30 годин 10 листопада 2024 року. Чекаємо офіційної публікації в газеті «Голос України». Про що вас одразу повідомимо.


🎁 Редакція знову радує подаруночками


Сьогодні ми даруємо вам ексклюзивну кадрово-бухгалтерську колекцію «ТОП 7 зразків документів у разі звільнення працівників»


Забрати подарунок


Виправляємо зарплатні помилки легко


Запрошуємо на курс, де дізнаєтесь: як виправити зарплатні помилки, документально оформити такі виправлення і показати в обліку.


Також розповімо про порядок дій під час виправлення помилок в сумах лікарняних / декретних. Крім того, поговоримо про донарахування / сторнування зарплати, лікарняних.


👉 Ви не передплатник? Отакої! Ставайте ним за декілька кліків за цим посиланням 😉


Перейти до курсу


Діють зміни в обліку податків, зборів, ЄСВ, внесених на єдиний рахунок


Нагадуємо, що Мінфін наказом № 226 (діє з 5 червня) вніс зміни до Порядку ведення обліку податків, зборів та інших платежів, ЄСВ, внесених на єдиний рахунок. Тож платник може уточнити реквізит «Призначення платежу» платіжки лише один раз не пізніше наступного робочого дня після отримання повідомлення про виявлені помилки чи розбіжності за такими документами.


Зміни в ПКУ з ПДФО та туристичного збору


Після перегляду відео ви дізнаєтесь:


1. Про норми Закону №3813 щодо відшкодування ПДВ та права перебування на ЄП

2. Про оподаткування підзвітних коштів та надміру витрачених коштів під час відрядження

3. Про уточнення термінів при визначенні об'єкта справляння туристичного збору


Дивитися відео


Небезпечно торгувати пальним без ліцензії


Суд розглянув справу, де платник, знаючи про анулювання дії його ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним, користуючись Постановою № 314 здійснював роздрібну торгівлю пальним. Тому суд підтримав законність прийнятого ДПС ППР.


Якщо мобілізували під час щорічної відпустки


Працівника мобілізували під час щорічної відпустки: умова щодо перенесення не спрацьовує. Саме так стверджують фахівці Мінекономіки. За їх словами щорічна відпустка повинна бути перенесена на інший період або продовжена, зокрема, у разі виконання працівником державних або громадських обов'язків, якщо згідно із законодавством він підлягає звільненню на цей час від основної роботи із збереженням заробітної плати.


Нові Правила торговельного обслуговування


Мінекономіки розробило нові Правила торговельного обслуговування. Отже, на фасаді стаціонарного торговельного приміщення розміщується вивіска із зазначенням його назви. Біля входу до торговельного приміщення на видному місці розміщується інформація про режим роботи. Крім того, госпсуб’єкт має, зокрема: забезпечити наявність куточка споживача, усунути перешкоди для осіб з інвалідністю, торговельне приміщення має відповідати гігієнічним вимогам і пожежній безпеці. Детальніше за посиланням.


Корисне для бухгалтера


  1. Відповідальність за видачу фіскального чека, в якому відсутні обов’язкові реквізити, в т. ч. акцизний податок
  2. Внесено зміни до Списку № 2 виробництв, робіт, професій, посад, які дають право на пільгову пенсію за віком
  3. Уряд дозволив іноземним компаніям отримувати дозволи на будівництво під час війни та врегулював питання реєстрації авто, ввезених як гуманітарна допомога 
  4. ФОП-єдинник може здавати в оренду частину нежитлового приміщення площею до 900 кв. м
  5. Скасовано постанову про документальні перевірки для бюджетного відшкодування ПДВ


🔥 Безкоштовний доступ ►


😎 Давно хочете скористатися функціоналом Бухгалтерської Відеоплатформи №1, але вагаєтеся? Активуйте безкоштовний доступ до платформи в тарифі «Стандарт» на цілих 10 днів!

Переглядайте улюблені вебінари, курси, розбори законів, довідники та зразки документів за 0 грн.


Новини підготувала


Ваша гуглить, яку краще клавіатуру дарувати шефу Редакція