Діють зміни до Порядку ведення обліку податків, зборів та інших платежів, ЄСВ, внесених на єдиний рахунок

Уточнити реквізит «Призначення платежу» платіжки можна лише один раз не пізніше наступного робочого дня після отримання повідомлення про виявлені помилки чи розбіжності за такими документами. Якщо платник своєчасно не уточнив реквізит «Призначення платежу», то після настання зазначеного терміну таке уточнення неможливе

Мінфін наказом від 06.05.2024 № 226 вніс зміни до Порядку ведення обліку податків, зборів та інших платежів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, внесених на єдиний рахунок, затвердженого наказом Мінфіну від 23.03.2021 №166.


Згідно з Порядком платник може уточнити реквізит «Призначення платежу» платіжної інструкції лише один раз не пізніше наступного робочого дня після отримання повідомлення про виявлені помилки чи розбіжності за такими документами.


Внесеними до Порядку змінами, зокрема, встановлено, якщо платник своєчасно не уточнив реквізит «Призначення платежу» платіжної інструкції, то після настання зазначеного терміну таке уточнення неможливе.


У такому разі інформація з платіжної інструкції вважається інформацією без визначення належності платежу відповідному отримувачу, і суми такого платежу включаються ДПС до реєстру платежів з єдиного рахунку в розрізі окремого платника у складі зведеного реєстру платежів з єдиного рахунку з урахуванням черговості сплати, визначеної пунктом 35-1.6, п. 89.7 та п. 131.2 ПКУ.


Наказ №226 опубліковано в бюлетені «Офіційний вісник України» від 05.06.2024 №50, і він набрав чинності з дня його офіційного опублікування.


Джерело: ДПС