Відповідальність за неподання / несвоєчасне подання 4ДФ. Код виду сплати при погашенні ЄСВ. Помилка в меню «Стан розрахунків з бюджетом». 🙋‍♀️ Вечірній бухгалтер від 08.08.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні бухгалтерські новини на цей час. Радимо кращі статті та консультації дня, даємо зразки документів. І зовсім трошки професійного гумору 😉


ДПС каже, що ви в плюсі, а серце відчуває мінус


Якщо в меню «Стан розрахунків з бюджетом» Електронного кабінету відображена недостовірна інформація, можете надіслати Запит про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетом та сплати єдиного внеску за даними органів ДПС за формою F/J1300207через меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету. Куди подати паперове звернення, говоримо тут.


Зростання цін, оптимізація податків, скорочення персоналу 

 

Саме на такі кроки, за результатами опитування, буде змушений піти бізнес у разі підвищення податків. Детальна аналітика тут.


🎁 Редакція знову радує подаруночками


Сьогодні ми даруємо вам ексклюзивну кадрово-бухгалтерську колекцію «ТОП 7 зразків документів у разі звільнення працівників»


Забрати подарунок


Допоможемо виправити зарплатні помилки 


Запрошуємо на курс, де дізнаєтесь: як виправити зарплатні помилки, документально оформити такі виправлення і показати в обліку.


Також розповімо про порядок дій під час виправлення помилок в сумах лікарняних / декретних. Крім того, поговоримо про донарахування / сторнування зарплати, лікарняних.


👉 Ви не передплатник? Отакої! Ставайте ним за декілька кліків за цим посиланням 😉


Перейти до курсу


ДПС знатиме про рахунки, відкриті до реєстрації ФОПом


Податківці на запитання: «Чи зобов’язані банківські установи повідомляти контролюючі органи про наявні у ФОПа рахунки / електронні гаманці для власних потреб, які були відкриті до реєстрації ФОП або особою, яка провадить незалежну професійну діяльність?» відповіли, що так, зобов’язані повідомляти. Деталі за посиланням.


Бронь на 30% військовозобов’язаних працівників


Відповідний законопроєкт №11468 зареєстрував у ВРУ Олексій Гончаренко. Він пропонує дати можливість всім українським компаніям, які легально працюють та не мають податкових боргів, право на бронювання 30% військовозобов’язаних співробітників.


Як ФОПу здавати та орендувати нерухомість


Подивившись відео, ви дізнаєтесь: 


  1. Хто має право здавати нерухомість в оренду
  2. Коли договір оренди посвідчувати у нотаріуса та який КВЕД потрібен
  3. Чи можна здати нерухомість в оренду частинами, перебуваючи в статусі ФОПа та фіз(юр)особи


Дивитися відео


Розстрочити / відстрочити ЄСВ-заборгованість не можливо


ДПС інформує, що чинним законодавством, яке регулює порядок нарахування, обчислення і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, не передбачено розстрочення та відстрочення заборгованості зі сплати єдиного внеску. Про наслідки такої заборгованості дізнаєтесь за посиланням.


Корисне для бухгалтера


  1. Офіційно: воєнний стан до 10 листопада
  2. «140» — код виду сплати при погашенні заборгованості ЄСВ
  3. Зберігайте місце роботи за працівником, у якого закінчився контракт в ЗСУ, але він продовжує служити
  4. Відповідальність за неподання або несвоєчасне подання 4ДФ
  5. Чи оплачувати електронний лікарняний мобілізованому працівнику
  6. Коли на паливні ємності не реєструють акцизні склади


🔥 Безкоштовний доступ ►


😎 Давно хочете скористатися функціоналом Бухгалтерської Відеоплатформи №1, але вагаєтеся? Активуйте безкоштовний доступ до платформи в тарифі «Стандарт» на цілих 10 днів! Переглядайте улюблені вебінари, курси, розбори законів, довідники та зразки документів за 0 грн.


Новини підготувала


Ваша лагодить розділ «Життєвий баланс» Редакція