Мораторій на зміну податків під час війни. Інструкції з бронювання через Дію і за списками. Як повернути помилково сплачений податок. 🙋‍♀️ Вечірній бухгалтер від 06.08.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про важливі новини. Радимо кращі статті та консультації дня, даємо зразки документів. І зовсім трошки професійного гумору 😉


Чи оштрафують головбуха за гріхи попередника


Податківці заспокоюють: до посадових осіб юридичної особи за адміністративні правопорушення, вчинені за періоди, які не належали до їх роботи, адміністративна відповідальність не застосовується. Пояснення контролерів за посиланням.


Мораторій на зміну податків та презумпція невинуватості платника 


До урядового законопроєкту №11416 у ВРУ зареєстрували два альтернативні законопроєкти: №11416-1 та №11416-2. Автори цих проєктів вважають, що у надскладні часи повномасштабного вторгнення рф, коли вітчизняна економіка перебуває у глибокій кризі та зіштовхується з постійним відключенням електроенергії і ворожими обстрілами, законопроєкт №11416 є нічим іншим, як черговим ударом по чесному українському бізнесу. Деталі за посиланням.


🎁 Редакція знову радує подаруночками


Сьогодні ми даруємо вам ексклюзивну кадрово-бухгалтерську колекцію «ТОП 7 зразків документів у разі звільнення працівників»


Забрати подарунок


Майстер-клас із бронювання від фахівця


Не ведете ВО і плануєте бронювати працівників? Які відомості слід подати до ПФУ для бронювання через Дію? Як отримати статус критично важливого підприємства? Ми запросили на інтерв’ю спеціаліста, який щодня бронює десятки працівників. 7 серпня на безкоштовному вебінарі ви почуєте цінні поради і практичні кейси.


А ще розберемо, як Мінʼюст перевірятиме інформацію про кінцевих бенефіціарів і які підстави для накладання штрафів за недостовірні дані про бенефіціарів з 1 вересня.


Безоплатна реєстрація


Листи «нещастя» від ДПС


Контролери інформують, що платники скаржаться про надходження електронних листів нібито від імені Солом’янської ДПІ м. Києва стосовно проведення перевірки із вкладенням «Офіційний запит». У ДПС звертають увагу, що такі листи не є листами та повідомленнями ДПС, і просять не відкривати вкладення до листа. Приклади ворожих електронних адрес тут. А як захистити себе від фішингових атак, розповідаємо тут.


Штрафи до 1,7 млн грн вже з 1 серпня


Після перегляду відео, ви дізнаєтесь:


  1. Кого стосуються норми нового Положення про фінмоніторинг
  2. Про нові вимоги до суб’єктів фінмоніторингу
  3. Формування переліку «ризикових» клієнтів та місце і час подання інформації про них


Дивитися відео


Майже 120 тис. заброньованих через Дію


Від початку офіційного запуску сервісу е-бронювання через портал «Дія» критично важливі підприємства та ті, які працюють на потреби Сил безпеки і оборони, вже забронювали майже 120 тисяч працівників. Водночас бронювання у паперовій формі і надалі доступне. Як бронювати через Дію та класичним методом, говоримо за посиланням


Клубна зустріч професіоналів


Про податкові пільги для неприбутківців, при наданні допомоги ЗСУ, про допомогу фізособам та пільги з ЄСВ і ЄП для ФОПів будемо говорити на Клубній зустрічі з Мар'яною Кавин «Як врахувати усі воєнні пільги в оподаткуванні».


Реєстрація


Диференційовані ставки ЄП замість підвищення


Експерти Бізнес Асоціації, які проаналізували законопроєкт №11416, пропонують користувачам спрощенки запровадити диференційовані ставки. Асоціація виступає проти податку з обороту та не підтримує збільшення податків на легальні зарплати. Також проти надання місцевим органам влади права встановлювати необмежену величину мінбази для ПДФО. Та проти норм щодо інвентаризації під час перевірок. Більш детально говоримо тут.


Корисне для бухгалтера


  1. ФОП повертає пальне постачальнику: чи реєструватись йому платником акцизного податку
  2. Військовий збір з разової матдопомоги від роботодавця
  3. Уточнююча декларація рятує від анулювання ЄП за перевищення граничного обсягу доходу
  4. Дані про нового працівника відсутні в Реєстрі застрахованих осіб: як повідомити ПФУ про прийняття
  5. Оновлено звітність про обсяги виробництва та обігу підакцизних товарів


Вечірній Бухгалтер рекомендує ►


Обирайте передплату на Бухгалтерську Відеоплатформу №1 та отримуйте доступ до 2100+ відеоматеріалів, 5500+ зразків та шаблонів документів, а також унікального сервісу «Особистий консультант» для отримання безлімітних щоденних консультацій.


Новини підготувала


Ваша втомилася жартувати про штрафи, бо хіба ж тут смішно Редакція