Податківці перевіряють контрагентів, які відповідають критеріям ризиковості

За результатами документальних перевірок платників податків, задіяних у схемах ухилення від оподаткування ПДВ відпрацьовано 1442,9 млн грн схемного податкового кредиту. Результат, зокрема: донараховано ПДВ – 168,9 млн грн, податку на прибуток – 109,3 млн грн, штрафів суму більше 70,9 млн грн

Протягом січня-серпня 2024 року фахівцями Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків проведено 36 документальних перевірок платників податків, задіяних у схемах ухилення від оподаткування ПДВ.


Контрольно-перевірочними заходами відпрацьовано 1442,9 млн грн схемного податкового кредиту по 31 суб’єкту господарювання-вигодонабувачу, що задіяні у схемах ухилення від оподаткування ПДВ, які мали взаємовідносини з 244 контрагентами - платниками податку на додану вартість, що відповідають критеріям ризиковості.


За результатами проведених перевірок:


1. Донараховано:


  1. ПДВ у сумі 168,9 млн грн;
  2. податку на прибуток у сумі 109,3 млн грн.


2. Застосовано штрафні (фінансові) санкції на суму більше 70,9 млн грн.

3. Упереджено суму бюджетного відшкодування ПДВ, заявлену платниками податків на розрахунковий рахунок, у розмірі 56,4 млн грн.

4. Зменшено залишок від’ємного значення ПДВ, що зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного періоду, у розмірі 26,7 млн грн.

5. Зменшено суму від’ємного значення об’єкта оподаткування податку на прибуток майже на 316,1 млн грн.


Джерело: ДПС