Скільки можна повторно відправляти електронно до ДПС ту ж саму звітність

ДПС повідомила що, немає обмежень щодо надсилання платником декількох звітних документів, протягом одного дня, в електронному вигляді за різними податковими деклараціями, розрахунками, звітами. Але за умови, що їх було сформовано правильно та прийнято (зареєстровано) і надійшла друга квитанція про прийняття

Якщо платник надіслав до ДПС кілька примірників одного електронного документа (у разі виправлення, неотримання першої квитанції тощо), оригіналом вважається електронний документ, надісланий останнім до закінчення граничного строку, встановленого законодавством для подання такого документа. Але за умови, що його було сформовано правильно та прийнято (зареєстровано), про що автору надійшла друга квитанція про прийняття (п. 12 розд. ІІ Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Мінфіну 06.06.2017 № 557; далі - Порядок №557).


Тобто, якщо платник надіслав до ДПС кілька примірників одного електронного документа (у разі виправлення, неотримання першої квитанції тощо), оригіналом вважається електронний документ, надісланий останнім до закінчення граничного строку, встановленого законодавством для подання такого документа. Але за умови, що його було сформовано правильно та прийнято (зареєстровано), про що автору надійшла друга квитанція про прийняття (п. 12 розд. ІІ Порядку №557).


Тобто, обмежень щодо надсилання платником протягом одного дня декількох звітних документів в електронному вигляді за різними податковими деклараціями, розрахунками, звітами немає.


Крім того, платник має право повторно відправляти декларації, розрахунки, звіти у разі виправлення помилок до закінчення їх граничного строку подання, вказавши при цьому тип документа «звітний новий».


Джерело: ДПС