Командування Сухопутних військ ЗСУ уточнило правила мобілізація деяких категорій українців

З метою зниження суспільної напруги Командування Сухопутних військ уточнило питання щодо мобілізації військовозобов’язаних громадян певних категорій. Рішення оформлені та передані військовим частинам для службового використання. Деталі не коментуються, щоб уникнути надання інформації противнику

З метою врахування потреб і завдань стосовно комплектування особовим складом підрозділів Сил оборони та відповідно до норм чинного законодавства, Командуванням Сухопутних військ уточнено деякі питання щодо призову за мобілізацією військовозобовʼязаних громадян окремих категорій.


Зазначені рішення, прийняті у тому числі з метою зниження суспільної напруги, оформлені у встановленому порядку та доведені до визначених військових частин для службового користування.


Проте органи військового управління обмежені в коментуванні питань, направлених на виконання поставлених завдань та відомостей службового характеру. Ці заходи вживаються не просто так, адже вільний доступ до питань комплектування підрозділів розширює можливості противника щодо оцінки наших ресурсів та планів.


Розуміємо бажання окремих публічних осіб розповсюджувати інформацію подібного змісту для посилення власного впливу. Але це не на користь спільній справі боротьби проти агресора.


Передусім хочемо зауважити, що кожен громадянин віком від 18 до 60 років може добровільно доєднатися до війська, щоб наблизити нашу Перемогу, зазначено в повідомленні Командування Сухопутних військ ЗСУ.


Щодо самої Директиви №116/2/1/21409 від 19.09.2024 про заборону мобілізації до 25 років, то її публікувати не будуть.


В директиві Командування Сухопутних Військ на Оперативні Командування та на ТЦК №116/2/1/21409 від 19.09.2024 в пункті 1 вказано про непризов чоловіків з 18 до 25 років. Ця директива через Оперативні Командування вже прийшла до обласних та районних ТЦК.


Демобілізації вже мобілізованих не має. Будем займатись і тиснути далі» - повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.


Також він стверджує, що ця директива передбачає, що мобілізація можлива лише стосовно чоловіків з 25 до 49 років. «Тобто, чоловіки віком 50-60 років можуть бути мобілізованими лише за окремим мобілізаційним розпорядженням. Знайте свої права. І можете посилатись на цю директиву» - зазначив Гончаренко.


Втім, саму директиву наразі ніде не опубліковано, повідомляє protocol.ua


Джерело: Сухопутні війська ЗСУ