Встигніть оформити земельні ділянки до 2025 року

Якщо власник невитребуваної земельної частки (паю) або його спадкоємець не оформить право власності до 01.01.2025, земля перейде у комунальну власність територіальної громади. Для реєстрації права власності необхідно мати державний акт на земельну ділянку. Залежно від наявності кадастрового номера, зверніться до землевпорядної організації, ЦНАП або нотаріуса

У разі якщо до 01.01.2025 власник невитребуваної земельної частки (паю) або його спадкоємець не оформив право власності, він вважається таким, що відмовився від одержання земельної ділянки. Така земля переходить у комунальну власність територіальної громади.


Невитребуваною є земельна ділянка на яку не отримано документа, що посвідчує право на неї або яка не була виділена в натурі (на місцевості).


Якщо маєте державний акт на право власності на земельні ділянки, то необхідно провести державну реє­страцію права власності.


Для реєстрації права власності на земельну ділянку, якій не присвоєно кадастровий номер, необхідно звер­нутись до землевпорядної організації для розроблення технічної документації із землеустрою, а для реєстрації права власності на земельну ділянку, якій присвоєно кадастровий номер звернутися до ЦНАП або нотаріуса.


Джерело: Безоплатна правнича допомога