Нові форми ПН та ПДВ-декларації. Допомога по вагітності у разі звільнення не повертається. Алгоритм заповнення Д1 до ПДВ-декларації.🙋‍♀️ Вечірній бухгалтер від 05.09.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні бухгалтерські новини на цей час. Радимо кращі статті та консультації дня, даємо зразки документів. І зовсім трошки професійного гумору 😉


Боротьба за лайки податки


Податкова почала активно перевіряти блогерів та інфлюенсерів на законність діяльності та сплату податків. Які блогери підпадають під перевірку, які покарання передбаченні за ухилення від сплати податків за посиланням.


Російські програми під забороною


Зареєструвавши законопроєкт №11492-1 нардепи пропонують заборонити використання на території України програмних продуктів (програмного забезпечення), насамперед, російського походження.На додачу пропонується зупинити оплати за такі програмні продукти (програмне забезпечення), а також пов’язані з цим послуги, до держави-агресора.


Відмовляємося від 1С – переходимо на Nova Era


У вересні підготували Курс для бухгалтерів, на якому Ви зможете навчитись вести бухгалтерський та управлінський облік у новій програмі Nova Era від Буккіпер.


Це українська система для управлінського, бухгалтерського, кадрового та податкового обліку з елементами CRM. Вона містить можливості розширення або створення персоналізованих облікових систем в режимі no-code/low-code.


Реєстрація


Немає договору – немає ПН / РК


Суд підтримав позицію ДПС щодо відмови у реєстрації ПН, з огляду на те, що договір визнано недійсним. Деталі справи за посиланням.


Допомога по вагітності та пологах у разі звільнення не повертається


При звільненні з роботи за власним бажанням жінки під час декретної відпустки, вже виплачена сума допомоги не повертається. Оскільки чинним законодавством таке повернення не передбачено.


Нові форми ПН / РК, декларації з ПДВ


Після перегляду відео дізнаєтеся:


  1. Про нові реквізити ПН / РК.
  2. Про нові рядки декларації з ПДВ та кількість додатків до неї.
  3. Коли застосовувати нові форми ПН / РК та подавати оновлену декларацію з ПДВ.


Дивитися відео


🎁 Редакція знову радує подаруночками


Сьогодні в подарунок ми підготували для Вас ексклюзивний довідник з військового обліку «Покроковий алгоритм оповіщення та вручення повісток працівникам».


Забрати подарунок


Алгоритм заповнення Д1 до декларації з ПДВ


Для забезпечення зручності платникам при складанні податкової декларації ДПС розробила навчальний відеоролик з питання заповнення Додатку 1 до податкової декларації з ПДВ. Переглянути рекомендації ДПС можна тут.


Перевірте свої знання


До улюбленого бухгалтерами сервісу «Особистий консультант» надійшло таке питання: «Чи потрібна ТТН, якщо покупець забирає товар на власному транспорті?»


Читати відповідь


Корисне для бухгалтера


  1. Як направити до ДПС скаргу на вимогу про сплату недоїмки із ЄСВ та на рішення про нарахування пені і штрафу.
  2. Як від сплати ЄСВ залежить страховий стаж.
  3. Чи можна оформити лікарняний для догляду за повнолітнім членом сім’ї та на який термін.
  4. Податковий календар на 9 вересня 2024 року.
  5. Які реквізити зазначаються в РК до ПН, що складається після перереєстрації платника ПДВ.
  6. З Держпраці знімуть деякі функції.
  7. Оновлено Порядок страхування поїздок у транспорті.


Вечірній Бухгалтер рекомендує ►


Обирайте передплату на Бухгалтерську Відеоплатформу №1 та отримуйте доступ до більше ніж 2200+ відеоматеріалів, понад 5700+ зразків та шаблонів документів, а також унікального сервісу «Особистий консультант» для отримання безлімітних щоденних консультацій.


Отримати доступ


Новини підготувала


Ваша продамо лампу для тікток недорого Редакція