Безкоштовний доступ до переліку банкрутів. Різниця між трудовим договором і ЦПД. До яких нематеріальних активів віднести сертифікати відкритих ключів.🙋‍♀️ Вечірній бухгалтер від 04.09.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні бухгалтерські новини на цей час. Радимо кращі статті та консультації дня, даємо зразки документів. І зовсім трошки професійного гумору 😉


Вони були бідні, а їх ще й обікрали


З 6 вересня 2024 року Мін’юст відкриває доступ до даних про боржників, що міститься у Єдиному реєстрі боржників, стосовно яких відкрито провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність). За потреби Ви можете зробити запит і отримати необхідну інформацію повністю безкоштовно.


Правильний КВЕД у звітності – вдале звітування


Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків з метою недопущення викривлення показників податкової ефективності оприлюднив Перелік окремих показників декларування податку на прибуток за КВЕД за півріччя 2024 року. Завантажити перелік показників можна за посиланням.


Як громадянам отримати кешбек 3000 грн за купівлю українських товарів?


Після перегляду відео дізнаєтеся:


  1. Як активувати послугу «Національний кешбек» у застосунку Дія?
  2. Як перевірити суму нарахованого кешбеку у застосунку Дія?
  3. Які продавці та товари залучені до програми «Національний кешбек»?


Дивитися відео


Вислуга набута за кордоном, врахується до педстажу


Уряд врегулював питання зарахування стажу для виплати надбавки за вислугу років українським педагогам за кордоном. До внесених змін стаж набутий за кордоном педагогам зараховувався лише за умови наявних міжнародних угод або договорів. Після змін такий стаж будуть зараховувати незалежно від наявності міжнародних угод чи договорів.


Військовий облік на підприємствах слід скасувати!


Бізнес визначив найкритичніші проблеми бронювання та військового обліку. Список налічує 14 пунктів, але надважливою і доречною є вимога скасування військового обліку на підприємствах. А все через те, що вся необхідна інформація стосовно військовозобов’язаних вже є в реєстрі «Оберіг» і облік на підприємстві є фактично дублюванням даного процесу. Повний перелік проблем за посиланням.


Все про оптову і роздрібну торгівлю


Запрошуємо на курс, де з’ясуємо чим відрізняється оптова та роздрібна торгівля, як правильно організувати і оподатковувати операції з торгівлі, а також як проводити витрати з реклами і маркетингу товарів.


Розберемось з правилами веденням товарного обліку, з умовами та ризиками використання і невикористання РРО або ПРРО. Крім того, розглянемо зміни, які на сьогодні відбулися в правилах ліцензування, в оподаткуванні акцизним податком і звітуванні.


Реєстрація


🎁 Редакція знову радує подаруночками


Сьогодні в подарунок ми підготували для Вас ексклюзивний довідник з військового обліку «Покроковий алгоритм оповіщення та вручення повісток працівникам».


Забрати подарунок


Код у платіжці на сплату ПДФО за ЦПХ


При сплаті до бюджету ПДФО х доходів (винагороди) платника податку за договором цивільно-правового характеру податковий агент відображає у платіжці код бюджетної класифікації 11010400.


До речі, чим відрізняються трудовий і цивільно-правовий договори розповіли фахівці Держпраці у зручній інфографіці. Завантажте її за посиланням.


Корисне для бухгалтера


  1. Чи можна подати клопотання до ДПС про поновлення пропущеного строку на подання скарги на відмову в реєстрації ПН в адмінпорядку.
  2. До яких груп нематактивів належать витрати на придбання кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів та права користування комп’ютерними програмами.
  3. Чи утримувати ПДФО з відшкодування працівнику оплаченого ним попереднього медогляду.
  4. Чи можна звільнити жінку, яка має дитину з інвалідністю, під час дії воєнного стану.
  5. Мінфін очікує від ВРУ швидкого прийняття законопроєкту про підвищення податків.
  6. Оновлено Перелік ТОТ та територій бойових дій.
  7. Уряд затвердив покроковий план для спрощення ведення бізнесу.


Вечірній Бухгалтер рекомендує ►


Демодоступ на 2 місяці до Бухгалтерської Відеоплатформи №1 та Бухгалтерського порталу «Дебет-Кредит» професійних платформ для бухгалтера, які вже багато років значно поліпшують життя нашим колегам.


Звільніть час для відпочинку! Активуйте демодоступи відразу до 2 платформ та насолоджуйтеся усіма перевагами абсолютно БЕЗКОШТОВНО!


Отримати доступ


Новини підготувала


Ваша завжди на шляху до успіху Редакція