Спрощуємо умови ведення бізнесу в Україні – Уряд затвердив покроковий план для прискорення дерегуляції

Затверджений план є одним з міжнародних зобов’язань України, зокрема в рамках реалізації реформи «Поліпшення регуляторного середовища» в межах Ukraine Facility.Згідно Плану, передбачається, що значну частину роботи центральні органи виконавчої влади мають провести до кінця 2024 року

Затверджений план є одним з міжнародних зобов’язань України, зокрема в рамках реалізації реформи «Поліпшення регуляторного середовища» в межах Ukraine Facility.


Більше про план прискорення дерегуляції:


  1. Він містить чіткі терміни, протягом яких органи виконавчої влади мають скасувати, спростити чи удосконалити інструменти.
  2. План має близько 100 завдань та 140 покрокових заходів, спрямованих на спрощення умов провадження підприємницької діяльності в різних сферах.


Згідно Плану, передбачається, що значну частину роботи центральні органи виконавчої влади мають провести до кінця 2024 року.


Загалом за час своєї роботи МРГ з дерегуляції переглянула 1323 регуляторних інструменти для бізнесу. З них 456 рекомендовано скасувати, 584 – спростити. Наразі скасували вже 122 інструменти.


До роботи МРГ залучені експерти Офісу ефективного регулювання, Центру економічного відновлення, Центру економічної стратегії, EasyBusiness, Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України», USAID/UKAid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS».


Джерело: Мінекономіки