РРО / ПРРО при оплаті через QR-код. Коли та на яких умовах запрацює «Національний кешбек». Помилкові / зайві ПН у ПДВ-декларації. 🙋‍♀️ Вечірній бухгалтер від 21.08.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні бухгалтерські новини на цей час. Радимо кращі статті та консультації дня, даємо зразки документів. І зовсім трошки професійного гумору 😉


Нестерпна складність буття


Як працює шеринг документів за Дія.QR? Клієнт сканує QR-код для шерингу документів, який йому надає ваш працівник. У клієнта відкриється запит на відправку копії документа в Дії. Він підтверджує запит Дія.Підписом. Автоматично сформується чернетка е-листа з копією документа у вкладенні та e-mail установи для відправки. Натискає відправити. І це все, лист одразу відправляється на e-mail установи. Як створити Дія.QR, розповідаємо тут.


Уряд ухвалив Національний кешбек


Кабмін затвердив порядок надання грошової допомоги українцям «Національний кешбек». Відповідно до нього, громадяни отримуватимуть компенсацію 10% вартості куплених ними українських товарів. Програма запрацює 2 вересня 2024 року.


На яку картку будуть зараховуватися кошти та куди можна буде їх витрати розповідаємо за посиланням.


Від створення підприємства до складання звітів у BAS


Пропонуємо пройти навчальний курс з ведення обліку в програмі BAS.


Розберемо наскрізний приклад ведення обліку від створення підприємства, введення параметрів обліку, довідників, введення залишків, кадрового обліку, нарахування зарплати до закриття звітного періоду і складання звітів.


👉 Ви не передплатник? Отакої! Ставайте ним за декілька кліків за цим посиланням.


Перейти до курсу


Відомості до ПФУ: на дату видання наказу чи події?


Відповідно до п. 3 постанови КМУ від 05.06.2024 №650 критичні підприємства подають до ПФУ через вебпортал е-послуг відомості в електронній формі, зокрема про переведення на іншу посаду, не пізніше ніж протягом наступного дня після такої події.


Фахівці Фонду звертають увагу, що при переведенні працівника відомості подають наступного дня після того, як працівника переведено на іншу посаду, а не тоді, коли було видано наказ.


Оплата через QR-код з РРО / ПРРО?


Суб’єкт господарювання (продавець) не зобов’язаний застосовувати РРО / ПРРО у разі реалізації товарів, робіт (послуг), оплата за які здійснюється за допомогою QR-коду, в якому закодовані повні банківські реквізити рахунку у форматі ІВАN. А от коли повинен проводити розрахунки через РРО / ПРРО, говоримо за посиланням.


З 01.01.2025 платіжні термінали обов’язкові


Після перегляду цього відео, Ви дізнаєтесь:


  1. Про відмінність між касовим апаратом і платіжним терміналом.
  2. Про способи безготівкової оплати та хто повинен встановити платіжний термінал з 01.01.2025.
  3. Про відповідальність за відсутність можливості безготівкової оплати.


Дивитися відео


Завтра можемо бути без інтернету


За словами Ніни Южаніної, ідея-фікс голови комітету ВРУ — змусити інтернетників відмовитися від спрощеної системи оподаткування, щоб не «дробилися на ФОПів». І, як бачимо, податківці з трактуванням не забарилися: 20 серпня 2024 року ГУ ДПС у Дніпропетровській області видало роз’яснення, згідно з яким провайдери не можуть бути платниками єдиного податку. Вони посилалися на пп. 8 ст. 291.5.1 ПКУ. Деталі тут.


🎁 Редакція знову радує подаруночками


Сьогодні в подарунок ми підготували для Вас суперкорисний Чекліст для роботодавця «Інформування ПФУ про трудові відносини: ТОП 7 практичних порад»


Забрати подарунок


Корисне для бухгалтера


  1. Платник має право отримати оригінал ППР, яке було надіслане йому та вважається належним чином врученим.
  2. Як визначати клас небезпеки відходів, що розміщуються для цілей екоподатку.
  3. Коли ДПС відмовляє в реєстрації ПРРО?
  4. Помилкові / зайві ПН у ПДВ-декларації не відображають.
  5. Коли поворотна фіндопомога буде доходом юрособи-єдинника.


Вечірній Бухгалтер рекомендує ►


Обирайте передплату на Бухгалтерську Відеоплатформу №1 та отримуйте доступ до більше ніж 2100+ відеоматеріалів, понад 5100+ зразків та шаблонів документів, а також унікального сервісу «Особистий консультант» для отримання безлімітних щоденних консультацій.


Отримати доступ


Новини підготувала


Ваша ще два дні спеки Редація