ФОП в одному місяці ліквідувався і зареєструвався знову: що з ЄСВ

ФОП, які припиняють діяльність і повторно реєструються в межах одного місяця, сплачують ЄСВ за останній звітний період до 10 календарних днів після кінцевого строку подання звітності. При повторній реєстрації ЄСВ сплачується до 20 числа місяця, наступного за кварталом, і не менше мінімального страхового внеску за кожен місяць діяльності

Яким чином сплачується єдиний внесок ФОП, яка в межах одного місяця припиняє підприємницьку діяльність та повторно реєструється?

В ГУ ДПС в Івано-Франківській області нагадують, що єдиний внесок (далі – ЄСВ) сплачується протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого для подання звітності, що містить інформацію щодо сум нарахованого ЄСВ за останній звітний період:


  1. фізичними особами – підприємцями (крім осіб, які обрали спрощену систему оподаткування) (крім електронних резидентів (е-резидентів) – за період з дня закінчення попереднього звітного періоду до місяця, в якому здійснено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності включно;
  2. фізичними особами, які обрали спрощену систему оподаткування (крім електронних резидентів (е-резидентів), – за період з дня закінчення попереднього звітного періоду до місяця, в якому здійснено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності/або здійснено перехід на сплату інших податків і зборів включно.


При повторній реєстрації підприємницької діяльності ЄСВ сплачується до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується ЄСВ у розмірі не менше мінімального страхового внеску на місяць.


Джерело: ДПС