За якою формою подається Повідомлення невідповідності платника податку критеріям ризиковості

З метою виключення з «ризикових» платник подає до комісії регіонального рівня ДПС документи про невідповідність в електронній формі (XML, код форми J(F)13149). Максимальна кількість файлів – 100

В ГУ ДПС в Івано-Франківській області інформують, відповідно до п. 6 Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/ розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою КМУ від 11.12.2019 №1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» питання відповідності/невідповідності платника податку критеріям ризиковості платника податку розглядається комісією регіонального рівня.


Комісією регіонального рівня розглядається питання виключення платника податку з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості платника податку, у разі виявлення обставин та/або отримання інформації, що свідчать про невідповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку та/або отримання інформації та копій відповідних документів від платника податку, що свідчать про невідповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку.


Інформація та копії документів подаються платником податку до ДПС в електронній формі технічними засобами електронних комунікацій з урахуванням вимог Законів України від 22.05.2003 №851-IV «Про електронні документи та електронний документообіг», від 05.10.2017 №2155-УІІІ «Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги» та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 № 557.


Повідомлення про подання інформації та копій документів щодо невідповідності платника податку критеріям ризиковості платника податку подаються до контролюючого органу в електронному вигляді у форматі ХМL за кодом форми J(F)13149.

Кількість документів довільного формату (файлів), що додаються Повідомлення не повинна перевищувати 100 штук.

Разом з тим, один файл може містити копії кількох документів, за умови, що його розмір не перевищує 2 Мб. Вищезазначені обмеження пов’язані з оптимізацією обробки інформації в інформаційно - телекомунікаційних системах.


Джерело: ДПС