Тимчасову непрацездатність внаслідок нещасного випадку оплачують і за сумісництвом?

За страхуванням від нещасного випадку допомога по тимчасовій непрацездатності виплачується страхувальниками за основним місцем роботи та за сумісництвом. При цьому перші 17 днів тимчасової непрацездатності оплачуються роботодавцем за рахунок коштів підприємства

Частиною третьою статті 36 Закону України від 23.09.1999 №1105-XIV «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» визначено правовий механізм надання допомоги по тимчасовій непрацездатності внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання. При цьому законодавчо не визначені окремі умови надання зазначеної страхової виплати у разі працевлаштування застрахованої особи за основним місцем роботи та за сумісництвом.


Допомогу по тимчасовій непрацездатності внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання страхувальник призначає та виплачується страхувальником у розмірі 100% середньої заробітної плати (оподатковуваного доходу).


При цьому перші 17 днів тимчасової непрацездатності страхувальник оплачує за рахунок коштів підприємства. А починаючи з 18 дня непрацездатності за рахунок коштів соціального страхування.


Підставою для оплати допомоги по тимчасовій непрацездатності є:


  1. листок непрацездатності із зазначеними в ньому відповідними причинами тимчасової непрацездатності

та

  1. акт розслідування нещасного випадку або акт розслідування професійного захворювання (отруєння) за формою, встановленою Порядком розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженим постановою КМУ від 17.04.2019 №337.


Листок непрацездатності формується в Електронному реєстрі листків непрацездатності на підставі медичного висновку (медичних висновків). Сформований листок непрацездатності надсилається страхувальникам, з якими застрахована особа перебуває у трудових відносинах (за основним місцем роботи та за сумісництвом) через кабінет страхувальника на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (п. 2 розд. ІІ Порядку видачі (формування) листків непрацездатності в Електронному реєстрі листків непрацездатності, затвердженого наказом МОЗ від 17.06.2021 №1234; далі – Порядок №1234).


Категорія медичного висновку «Захворювання або травма загального характеру» може відповідати причинам непрацездатності:


  1. «Тимчасова непрацездатність внаслідок захворювання або травми, що не пов'язані з нещасним випадком на виробництві»;
  2. «Тимчасова непрацездатність внаслідок нещасного випадку на виробництві» (у разі наявності у медичному висновку відмітки про зв'язок випадку тимчасової непрацездатності з професійною діяльністю пацієнта);
  3. «Тимчасова непрацездатність внаслідок професійного захворювання» (у разі наявності у медичному висновку відмітки про зв'язок випадку тимчасової непрацездатності з професійною діяльністю пацієнта) (пп. 1 п. 6 розд. II Порядку №1234).


Отже, за страхуванням від нещасного випадку допомога по тимчасовій непрацездатності виплачується страхувальниками за основним місцем роботи та за сумісництвом. При цьому перші 17 днів тимчасової непрацездатності оплачуються роботодавцем за рахунок коштів підприємства, установи, організації. Іншого чинним законодавством не передбачено.


Джерело: лист ПФУ від 18.06.2024 №24884-33720/К-03/8-2800/24