Уряд наполягає на підвищені ставки військового збору

Кошти на фінансування потреб ЗСУ Уряд знаходить, як в запозиченнях на внутрішньому ринку, так і в інших фінансових інструментах. Додатковим джерелом наповнення держбюджету Кабмін бачить збільшення військового збору і питання справедливого його розподілу в українському суспільстві

Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що у 2025 році бюджет буде враховувати нові реалії, і наразі триває дискусія з МВФ щодо подальшого фінансування. Про це він сказав під час прес-конференції 10 вересня.


Голова уряду наголосив, що партнери не надають кошти на ЗСУ, тому фінансування здійснюється з внутрішніх ресурсів, включаючи запозичення на внутрішньому ринку та інші фінансові інструменти.


Він сказав:

Партнери не дають кошти на ЗСУ, ми маємо фінансувати самостійно, ми знаходимо ресурси як в запозиченнях на внутрішньому ринку, так і в інших фінансових інструментах. Одним з джерел ми бачимо збільшення військового збору і питання справедливого розподілу військового збору в українському суспільстві. Це власне те, що подав Кабмін як пропозицію

Крім того, за словами Шмигаля, Кабмін планує отримати близько 50 млрд гривень від заморожених російських активів, які будуть використані як для покриття дефіциту бюджету, так і для військових потреб.


Джерело: Судово-юридична газета