Який термін сплати ПДФО у разі надання оподатковуваного доходу у негрошовій формі

Якщо оподатковуваний дохід надається у негрошовій формі, ПДФО слід сплатити до бюджету протягом трьох операційних днів з дня, що настає за днем такого нарахування (виплати, надання)

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області нагадують, якщо оподатковуваний дохід надається у негрошовій формі чи виплачується готівкою з каси податкового агента, ПДФО сплачується (перераховується) до бюджету протягом трьох операційних днів з дня, що настає за днем такого нарахування (виплати, надання) (пп. 168.1.4 ПКУ).


Разом з тим, пп. 168.1.5 ПКУ встановлено, що якщо оподатковуваний дохід нараховується податковим агентом, але не виплачується (не надається) платнику податку, то податок, який підлягає утриманню з такого нарахованого доходу, підлягає перерахуванню до бюджету податковим агентом у строки, встановлені ПКУ для місячного податкового періоду. Тобто не пізніше 30 к. дн., наступних за місяцем нарахування доходу.

 

При цьому, у разі якщо останній день строку сплати (перерахування) ПДФО припадає на вихідний або святковий день, то граничний строк його сплати (перерахування) переноситься на операційний день, що настає за вихідним або святковим днем.


Джерело: ДПС