Комунальні підприємства проти підвищення ставки військового збору з 1,5 до 5%

Підвищення ставки військового збору з 1,5 до 5%, як пропонується Законопроєктом №11416-д, суттєво зменшить їх розмір зарплати, що призведе до ще більшого загострення ситуації та відтоку кваліфікованих кадрів підприємства

Народний депутат Ніна Южаніна повідомила, що отримує велику кількість звернень від підприємств комунальної сфери щодо Законопроєкту №11416-д. Одне з них, від комунального підприємства «Міськводоканал» Сумської міської ради вона опублікувала в своєму тг-каналі.

 

Ідеться про непросту фінансову ситуацію на підприємстві, коли чи не всі наявні кошти спрямовуються в першу чергу на виплату заробітної плати працівникам: майстрам, електромонтерам, слюсарям тощо, які щодня у складних безпекових умовах виконують свою роботу.

 

На сьогодні підприємство стикнулося з браком персоналу і намагається зберегти працівників, однак підвищення ставки військового збору з 1,5 до 5% суттєво зменшить їх розмір зарплати, що «призведе до ще більшого загострення ситуації та відтоку кваліфікованих кадрів підприємства».

 

Це лише один лист із багатьох, адже проблема стане масовою, особливо для закладів комунальної сфери (не лише комунальних підприємств).

 

До них належать також транспортні підприємства, школи та ін.

 

В контексті нещодавньої фрази на засіданні податкового комітету заступниці міністра фінансів про те, що зацікавлений у кадрах бізнес буде підвищувати працівникам зарплату. У приватному секторі – можливо, і то – тільки там, де така можливість є.

 

Джерело: Ніна Южаніна