Ефективна соціальна політика може повернути на ринок праці України до 1,5 мільйони осіб

Багато роботодавців зіштовхнулись цьогоріч із кадровим голодом. Тому активне залучення вразливих груп до економічного життя країни є рішенням, яке може допомогти розв'язати проблему

Під час відбудови Україні не вистачатиме до 4,5 млн працівників. А тому активне залучення вразливих груп до економічного життя країни є рішенням, яке може допомогти розв'язати проблему.


Про це йдеться у дослідженні провідної консалтингової компанії Civitta, проведеного за ініціативи Міністерства соціальної політики. Мета – напрацювання найкращих рішень для реформування системи соціальних послуг в Україні з урахуванням позитивного міжнародного досвіду.


За даними дослідження, у 2021 році кількість працездатного населення України становила 17,1 млн працівників. В результаті повномасштабного вторгнення росії ця цифра зменшилась на 2,8 мільйонів працівників.


У той же час дослідження демонструє, що впровадження ефективної соціальної політики, зокрема, розвиток соціальних послуг в Україні до 2032-го року дозволить залучити до економічного життя країни близько 1,5 мільйона осіб з інвалідністю.


Джерело: Мінсоцполітики