Внутрішні сумісники мають право на індексацію

👇 Таке питання надійшло до сервісу «Особистий Консультант», наші експерти ретельно працювали над ним та надали вичерпну відповідь🕵️

Чи нараховувати індексацію працівникам, які працюють за внутрішнім сумісництвом?

Внутрішні сумісники мають право на індексацію. Але врахуйте певні нюанси.

 

Отже, відповідно до п. 7 Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затверджений Постановою КМУ від 17.07.2003 №1078, особі, яка працює за сумісництвом, видається на її вимогу довідка з основного місця роботи про розмір доходу, що підлягає індексації, та проіндексованого доходу.


На підставі цієї довідки провадиться індексація доходів за місцем роботи за сумісництвом у межах суми, що не перевищує прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб, з урахуванням отриманої заробітної плати за основним місцем роботи.


Якщо за основним місцем роботи працівнику встановлено повний робочий час, то уся сума індексації буде нарахована за основним місцем, і за сумісництвом індексації не буде.

 

Якщо ж за основним місцем працівнику встановлено неповний робочий час, то індексація має бути нарахована пропорційно відпрацьованому часу. І, відповідно, за посадою за сумісництвом працівнику також може бути нарахована індексація, також пропорційно відпрацьованому часу і в межах прожиткового мінімуму.

 

Звичайно, при внутрішньому сумісництві довідка не потрібна, оскільки вся необхідна інформація у Вас вже є. Також слід зважати на те, який є базовий місяць за кожною окремою посадою, і чи взагалі виникає індексація за кожною з посад.


👌 Сервіс «Особистий Консультант» – це письмові безлімітні швидкі відповіді (від 15 хвилин) на професійні питання.

Отримайте доступ до сервісу, оформивши передплату у пакетах «Професіонал»«Преміум» або «Преміум ПРО».


Джерело: 7еminar