Кешбек до 3 тис. грн щомісяця. Про розробку внутрішніх документів з фінмоніторингу. Кому повідомляти про нещасний випадок на виробництві.🙋‍♀️ Вечірній бухгалтер від 30.08.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні бухгалтерські новини на цей час. Радимо кращі статті та консультації дня, даємо зразки документів. І зовсім трошки професійного гумору 😉


Не любите кешбек? Ви просто не вмієте ним користуватись


Програма «Зроблено в Україні» дасть змогу українцям отримувати до 3 тисяч гривень компенсації щомісяця за купівлю товарів українського виробництва (10% вартості придбаних ними українських товарів). Але витрачати отриманий кешбек можна буде тільки на:


  1. оплату послуг згідно з визначеним Переліком;
  2. військові ОВДП;
  3. донати та гуманітарну допомогу.


А от зняття готівки забороняється. Як відбуватиметься повернення кешбеку, розповідаємо тут.


У свою чергу, Уряд пропонує звільнити від оподаткування ПДФО суму коштів отриманих покупцями за програмою «Зроблено в Україні» (кешбек).


Як виробнику подати заявку на участь у програмі «Національний кешбек» через портал Дія


Після перегляду Ви дізнаєтесь:


  1. Як подати заяву для приєднання до програми Національного кешбеку на порталі «Дія».
  2. Як внести інформацію про товари, що реалізуватимуться в рамках програми Національного кешбеку.
  3. Чи можна коригувати інформацію щодо товару після приєднання до програми.


Дивитися відео


Нюанси врахування ФОПом витрат


Податківці наголошують, що при розрахунку чистого оподатковуваного доходу ФОП на загальній системі оподаткування не враховує витрати, пов’язані з отриманням доходу поточного року, оплата яких відбувається у наступному. Подробиці тут.


Слід розробити внутрішні документи з фінмоніторингу


Мінфін закликає СПФМ, до яких відносяться суб'єкти, перелічені в п. 1 Положення №282, не зволікати та забезпечити розроблення внутрішніх процедур із запобігання та протидії відповідно до вимог наказу № 282. Які заходи мають провадити СПФМ, говоримо тут.


Законопроєкт щодо підвищення податків направлено до ВРУ

Податковий комітет рекомендував ВРУ прийняти за основу доопрацьований урядовий Законопроєкт №11416-д. Про кінцевий варіант від Комітету розповів особисто пан Гетманцев. Зокрема, ставка військового збору буде підвищена з 1,5% до 5%, для ФОП - платників ЄП І, ІІ та IV групи встановлюється військовий збір на рівні 10% МЗП. Залишилося зачекати, чи проголосують за це народні обранці.


Підвищення податків з 1 жовтня & Помилки в собівартості, індексації і зарплаті


Законопроєкт №11416-д про підвищення податків, ще не прийняли, але постійно змінюють його норми. Прибирають податки, додають нові ставки і строки. Слідкуємо за усіма «перетвореннями» разом. І запрошуємо розібрати питання підвищення податків, введення щомісячної зарплатної звітності з ПДФО, ЄСВ і ВЗ, умови включення у «білий» перелік платників податків і ризики потрапити у «чорний» список. А також види бухгалтерських і податкових помилок і їх виправлення в обліку собівартості, нарахуванні індексації і середньої зарплати.


Безоплатна реєстрація


Про нещасний випадок слід повідомити куди слід


У разі отримання інформації про нещасний випадок / гостре профзахворювання (отруєння) роботодавець зобов’язаний повідомити протягом однієї доби, залежно від випадку, зокрема, Держпраці, ПФУ, профспілку, ОМС, ДСНС та поліцію. Повний перелік органів, яких слід повідомити про нещасний випадок, за посиланням.


Сьогоднi ви редактор!


Ми знаємо, наскільки корисними є наші безкоштовні вебінари за найактуальнішими темами.


І як професіонал, ви можете допомогти нам у плануванні наступних ефірів. Все дуже просто — виберіть тему вебінару, яка цікавить вас найбільше. Своїм голосом ви допомагаєте нам робити ефіри максимально корисними.


Дякуємо заздалегідь!


Проголосувати


Про розбіжності по КБВ повідомляємо з урахуванням змін


Порядок повідомлення держателя ЄДР про виявлення розбіжностей по Кінцевих бенефіціарних власників (КБВ) доповнено термінами: неповнота, неточність, помилка та їх визначеннями. Також наведено перелік видів розбіжностей про КБВ/структуру власності юридичної особи, отримані СПФМ у результаті перевірки відомостей, розміщених в ЄДР. Подробиці про внесені зміни за посиланням.


Нагадуємо, за неоновлення відомостей про КБВ юридичної особи з 1 вересня штрафуватимуть.


Корисне для бухгалтера


  1. Про тимчасове припинення чинності кваліфікованих сертифікатів.
  2. Куди та як подавати документи на розблокування ПН/РК, якщо їх подання здійснюється після зміни місцезнаходження.
  3. Чи застосовують ФОПи на ЄП ІІ – IV груп РРО/ПРРО при здійсненні торгівлі через пересувні засоби.
  4. Порядок скасування довіреності.


Вечірній Бухгалтер рекомендує ►


Обирайте передплату на Бухгалтерську Відеоплатформу №1 та отримуйте доступ до більше ніж 2200+ відеоматеріалів, понад 5700+ зразків та шаблонів документів, а також унікального сервісу «Особистий консультант» для отримання безлімітних щоденних консультацій.


Отримати доступ


Новини підготувала


Ваша працює останній робочий літній день Редакція