«Воюй або працюй» – нове гасло урядового законопроєкту щодо підвищення податків

Наразі є критична необхідність зібрати до бюджету додаткові кошти на фінансування ЗСУ. Тому пропонується збільшити внутрішні запозичення, збільшити ставку податку на прибуток для банків, розширити базу оподаткування військовим збором та підвищити ставки військового збору для окремих випадків

«Воюй або працюй» це принцип, який дасть можливість вивести ринок праці з тіні. Про це заявив прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль під час панельної дискусії в межах форуму «Україна 2024. Незалежність».


За його словами, наразі є критична необхідність зібрати до бюджету додаткові кошти на фінансування ЗСУ.


Тому пропонується збільшити внутрішні запозичення, збільшити ставку податку на прибуток для банків, розширити базу оподаткування військовим збором та підвищити ставки військового збору для окремих випадків.


«Запроваджуємо принцип «Воюй або працюй», що передбачає запровадження низки заходів, які виведуть ринок праці із тіні. Це важливий момент для збільшення кількості робочих місць і підвищення середніх зарплат у галузях та наповнення бюджету», - Денис Шмигаль.


Про те, як змінився податковий законопроєкт уряду ми вже писали і розповідали неодноразово.


Народному депутату Ніні Южаніній незрозуміло тільки одне: як підвищення ставок податків допоможе підвищити зарплати і тим більше вивести їх із тіні.


Вона попереджає:

«Збільшення відрахувань до бюджету – так, але не факт. Ефект може бути, навпаки, зворотний, адже частина платників згорне діяльність, а частина, ймовірно, якраз перейде в тінь».

А сплатить за все, як завжди, білий бізнес, підсумувала свій допис пані Ніна.


Джерело: Ніна Южаніна