Оновлена форма повідомлення про прийняття працівника. Трудові перевірки ДПС. Реєстрація ТОВ онлайн за 10 хвилин. 🙋‍♀️ Вечірній бухгалтер від 26.08.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні бухгалтерські новини на цей час. Радимо кращі статті та консультації дня, даємо зразки документів. І зовсім трошки професійного гумору 😉


Не все нове – це добре забуте старе


З 24.08.2024 законодавчо врегульовано питання праці домашніх працівників. Зокрема, КЗпП доповнено новою главою ХІ-А «Праця домашніх працівників». Саме через це Порядок повідомлення ДПС про прийняття працівника на роботу зазнав змін і роботодавці отримали нову форму повідомлення про прийняття працівника.


Про підвищення податків та проблеми і ризики бронювання


А Ви вже чули про підвищення податків і нові ставки з жовтня 2024 року, а також про податкові зміни з ПДВ, ПДФО і ВЗ та проблеми і ризики бронювання?


Зокрема про революційні зміни до Порядку 45, як забронювати більше 50% та як визначити кількість військовозобовʼязаних з метою бронювання і що робити з відхиленнями у Дії.


Чи знаєте Ви, що з 1 вересня за неповідомлення про бенефіціарів та структуру власності буде штраф до 51 тис. грн?


Відкриваємо таємниці, які ніде більше не почуєте, на онлайн-інтенсиві 27 серпня 2024 року.


Безоплатна реєстрація


ЄС допоможе боротись із шахрайством


20 серпня ВРУ ратифікувала Угоду між Україною та ЄС про участь України в програмі Союзу щодо боротьби із шахрайством. За Угодою, зокрема, представники ЄС можуть перевіряти всіх підприємців, які залучені до використання коштів ЄС, а також Єврокомісія може накладати адміністративні заходи та санкції на юридичних або фізичних осіб України. Більш детально про основні заходи в боротьбі із шахрайством, за посиланням.



Календар бухгалтера


26 серпня – 30 серпня 2024 року


Середа, 28 серпня, останній день сплати:


  1. єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування гірничими підприємствами з доходу за липень 2024;


Четвер, 29 серпня, останній день подання:


  1. податкова декларація з податку на прибуток підприємств виробниками сільськогосподарської продукції за період з 01.07.2023 по 30.06.2024.


Відкрити повний перелік


Центри профтехосвіти навчають фахівців на замовлення роботодавців


Щоб допомогти бізнесу розв’язати проблему нестачі кадрів, потенціал центрів профтехосвіти, які готують фахівців на запит роботодавців, буде збільшено в 5-10 разів. Роботодавці можуть замовити підготовку фахівців в ЦПТО ДСЗ на наявні вакансії або на вакансії, які з’являться у них найближчим часом. А також відправити на навчання новій професії/підвищення кваліфікації вже працюючих у них співробітників, але за власні кошти.


Трудові перевірки ДПС: перелік документів


Під час проведення фактичної перевірки в частині дотримання роботодавцем трудового законодавства податківці мають право запросити всі документи, які пов’язані з прийняттям найманих працівників на роботу та нарахуванням і виплатою їм заробітної плати.


«Транспортний безвіз» діятиме до кінця червня 2025 року


На засіданні Уряду 23 серпня 2024 року затверджено певні документи, завдяки яким угода про «транспортний безвіз» із ЄС діятиме до кінця червня 2025 року.


Чи не пропустили важливе?


Минулий тиждень був насиченим на новини, які потрібно врахувати бухгалтеру у роботі, а саме:


  1. національний кешбек запрацює вже з вересня;
  2. ставки ПДВ і ВЗ підвищать з 1 жовтня 2024;
  3. Україна посилює санкції проти російських програм;
  4. про експериментальні зміни у військовому обліку, тощо.


Дивитися відео


Як зареєструвати ТОВ онлайн


Раніше зареєструвати ТОВ можна було лише за допомогою держреєстратора. Наразі це можна зробити через портал Дія протягом 10 хвилин.


🎁 Редакція знову радує подаруночками


Сьогодні в подарунок ми підготували для Вас ексклюзивну бухгалтерську брошуру «Індексація зарплати: ТОП 7 прикладів для вересня 2024»


Забрати подарунок


Stop реклама на пакуванні ліків


Український парламент ухвалив законопроєкт стосовно маркування лікарських засобів. Завдяки ухваленим змінам забороняється розміщення на упаковках ліків інформації рекламного характеру.


Корисне для бухгалтера


  1. Відеоінструкція від ДПС щодо порядку повернення платникам податків помилково та/або надміру сплачених податків та пені.
  2. Як складається та заповнюється акцизна накладна при реалізації пального.
  3. Який код зазначити у платіжці при сплаті нарахованої суми пені з військового збору.
  4. Хто подає заяву за формою № 8-ОПП при закритті відокремленого підрозділу.
  5. Навіщо пенсіонерам довідка про доходи і як її оформити онлайн.


Вечірній Бухгалтер рекомендує ►


Обирайте передплату на Бухгалтерську Відеоплатформу №1 та отримуйте доступ до більше ніж 2300+ відеоматеріалів, понад 5800+ зразків та шаблонів документів, а також унікального сервісу «Особистий консультант» для отримання безлімітних щоденних консультацій.


Отримати доступ


Новини підготувала


Ваша їм обов'язково це вилізе боком Редакція