Отримати витяг з реєстру платників єдиного податку просто

ФОП-єдинник може отримати витяг з реєстру платників єдиного податку просто безпосередньо в контролюючому органі або в електронному вигляді

ФОП-єдинник може запит про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку до контролюючого органу за місцем податкової адреси в один із таких способів:


  1. поштою;
  2. безпосередньо до контролюючого органу;
  3. засобами інформаційно-комунікаційної системи «Електронний кабінет», вхід до якої здійснюється за адресою.


Форми запиту та витягу затверджені наказом Мінфіну від 16.07.2019 №308 «Про затвердження форм заяви про застосування спрощеної системи оподаткування, розрахунку доходу за попередній календарний рік, запиту про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку та витягу з реєстру платників єдиного податку». Саме у запиті потрібно проставити відмітку у полі «Спосіб отримання витягу», а саме, безпосередньо в контролюючому органі або в електронному вигляді.


Послуга безоплатна. Витяг діє до внесення змін до реєстру.


ФОП-єдинник першої – третьої групи, може в меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету створити, підписати та надіслати до відповідного органу ДПС запит про отримання витягу за формою F1302101.


Платник отримує витяг в електронній формі за формою F1402101 у вкладці «Вхідні» меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету.

Зверніть увагу, роздрукований електронний витяг в паперовому вигляді не вважається оригіналом.

Джерело: ДПС