Коли ФОПу-єдиннику подавати ліквідаційну декларацію

👇 Таке питання надійшло до сервісу «Особистий Консультант», наші експерти ретельно працювали над ним та надали вичерпну відповідь🕵️

ФОП-єдинник закрився через Дію 19.08.2024 р. Коли потрібно подати ліквідаційну звітність? Можна зараз чи дочекатись кінця кварталу? Податкова каже, що є 40 днів. Але чи пропустить програма податкову декларацію?

ФОП вже може подавати ліквідаційну декларацію.


Платники єдиного податку мають прозвітувати протягом 40 календарних днів після останнього дня кварталу, в якому проведено зняття з реєстрації. Про що податківці наголошують у своєму повідомлення від 16.10.2023 р.


ФОП платник єдиного податку, який припинив підприємницьку діяльність в 3 кварталі 2024 р., подає ліквідаційну звітність до 09.11.2024 р. Але це граничний термін. Подавати можна і раніше, навіть на наступний день після припинення. Якщо ФОП буде подавати ліквідаційну звітність після закінчення 3 кварталу 2024 р., то її приймуть.


У складі декларації подається Додаток 1 по ЄСВ. Навіть якщо ФОП не сплачував ЄСВ для подальшого зняття з обліку як платника ЄСВ у складі декларації потрібно подати Додаток 1.


Додаток 2 подається у разі наявності показників для заповнення. У полі 8 «Особливі відмітки» Декларації у рядку 8.1 «платника податку, що подає декларацію за останній податковий (звітний) період, на який припадає дата державної реєстрації припинення» проставляється позначка «+».


👌 Сервіс «Особистий Консультант» – це письмові безлімітні швидкі відповіді (від 15 хвилин) на професійні питання.

Отримайте доступ до сервісу, оформивши передплату у пакетах «Професіонал»«Преміум» або «Преміум ПРО».


Джерело: 7еminar