Чи потрібно щорічно оновлювати інформацію про кінцевих бенефіціарних власників (КБВ)?

👇 Таке питання надійшло до сервісу «Особистий Консультант», наші експерти ретельно працювали над ним та надали вичерпну відповідь🕵️

Чи потрібно щорічно оновлювати дані про кінцевих бенефіціарів? І як перевірити свої дані, чи все вірно?

Якщо інформацію вже подавали в 2021 році, то щорічно КБВ не підтверджуємо.Відповідну інформацію про бенефіціарів можете подивитися самостійно в персональному кабінеті в ЄДР на вебсайті Мін’юсту.


Із Закону України від 15.05.2003 №755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» виключили ст. 17-1, яка передбачала необхідність щорічного підтвердження юридичною особою відомостей про КБВ.


Наразі інформація має подаватися, коли будуть зміни в складі учасників.


Звичайні юрособи мають повідомляти держреєстратора про зміни у складі учасників (бенефіціарів) не пізніше 30 к. дн. з моменту проведення таких змін (абз. 1 ч. 3 ст. 5-1 Закону України від 06.12.2019 №361-IX «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення»).


Відповідну інформацію про бенефіціарів можете подивитися самостійно в персональному кабінеті в ЄДР на вебсайті Мін’юсту (вкладка «Перевірка результатів надання адміністративних послуг») або направити запит держреєстратору згідно Порядку надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, затвердженого наказом Мін’юсту від 05.05.2023 №1692/5.


👌 Сервіс «Особистий Консультант» – це письмові безлімітні швидкі відповіді (від 15 хвилин) на професійні питання.

Отримайте доступ до сервісу, оформивши передплату у пакетах «Професіонал»«Преміум» або «Преміум ПРО».


Джерело: 7еminar