Сплатила добровільний пенсійний внесок: як переконатись, що внесок зараховано

Інформація про сплату добровільних пенсійних внесків доступна для перегляду в довідці за формою ОК-5. Саме в цій довідці і є інформація про набутий страховий стаж та заробітну плату, які будуть враховані під час призначення пенсії. Отримати довідку за формою ОК-5 можна через особистий кабінет на вебпорталі ПФУ

Сплатила добровільний пенсійний внесок, але в особистому кабінеті на вебпорталі Фонду в розділах Мій страховий стаж» та Моя заробітна плата» інформації про це не бачу. Як переконатись, що внесок зараховано?

Сплачені добровільні пенсійні внески – це набутий страховий стаж або збільшена заробітна плата для майбутньої пенсії.


Інформація про сплату добровільних пенсійних внесків доступна для перегляду в довідці за формою ОК-5. Довідка ОК-5 формується за будь-який період, починаючи з 2000 року, і містить дані щодо сум заробітку для обчислення пенсії, визначення страхового стажу, сплати страхових внесків.


Саме в цій довідці і є інформація про набутий страховий стаж та заробітну плату, які будуть враховані під час призначення пенсії, у тому числі за місяці, коли було сплачено добровільний внесок.


Отримати довідку за формою ОК-5 можна через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України в розділі «Комунікації з ПФУ»«Запит на отримання електронних документів» – тип звернення «Довідка ОК-5»


Відображення інформації про сплату внесків у розділах «Мій страховий стаж» та «Моя заробітна плата» не передбачено.


Джерело: ПФУ