Підвищений посадовий оклад: хто отримує

Військовослужбовцям, окрім основних видів грошового забезпечення (посадовий оклад, оклад за військовим званням та надбавка за вислугу років), можуть надаватися додаткові виплати, зокрема підвищений посадовий оклад

Крім щомісячних основних видів грошового забезпечення військовослужбовця, якими є посадовий оклад, оклад за військовим званням та надбавка за вислугу років, також існують й додаткові. Одним із них є підвищений посадовий оклад.


Умови його отримання визначені розділом V Порядку виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України та деяким іншим особам, затвердженого наказом Міністерства оборони України від 07.06.2018 № 260.


Посадові оклади підвищуються не всім, а лише військовослужбовцям, які проходять військову службу на територіях:


  1. населених пунктів, яким надано статус гірських (+ 25%);
  2. острова Зміїний (+50%)


Підвищені посадові оклади виплачуються щомісячно:


  1. із дня зарахування до списків особового складу військової частини до дня виключення;
  2. із дня прибуття до пункту постійної дислокації до дня вибуття - у разі прибуття (вибуття) у складі військової частини (підрозділу).


При цьому військовослужбовцям, які отримують підвищені посадові оклади, надбавка за вислугу років, щомісячні додаткові види грошового забезпечення та одноразові додаткові види грошового забезпечення (крім винагород) виплачуються з урахуванням підвищених окладів.


Джерело: Національна Асоціація Адвокатів України