Експериментальні зміни у військовому обліку. Як підписати звітність за відсутності керівника / головбуха та як перевірити бізнес-партнера. 🙋‍♀️ Вечірній бухгалтер від 15.08.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні бухгалтерські новини на цей час. Радимо кращі статті та консультації дня, даємо зразки документів. І зовсім трошки професійного гумору 😉

Скажи, хто твій бізнес-партнер, і я скажу, хто ти


На вебпорталі ДПС можна знайти інформацію стосовно бізнес-партнерів. Зокрема, завдяки сервісу «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера» зможете перевірити контрагентів щодо сумлінності у сплаті податків. Як скористатись сервісом, розповідаємо за посиланням.


Експериментальні зміни у військовому обліку


Сьогодні, 16 серпня, на засіданні Кабміну було ухвалено постанову «Про реалізацію експериментального проєкту з автоматичної верифікації та перевірки відомостей про призовників, військовозобов’язаних та резервістів». У ній йдеться про кілька важливих аспектів: військовий облік призовників, перевірку документів за кордоном, ведення Реєстру, створення переліку громадян чоловічої статі. Деталі тут.


Фінмоніторинг та блокування карток


Питання штрафонебезпечного фінмоніторингу, блокування карток і оподаткування переказів з картки на картку обговоримо 19 серпня на 💻 безкоштовному вебінарі.


Також отримаєте експертні поради, як законно зменшити базу оподаткування ЄП у випадку виконання робіт, та дізнаєтесь про нові граничні терміни розрахунків за операціями ЗЕД. І розберемо процедуру звіряння списків військового обліку, періодичність проведення та порядок оформлення результатів.


Безоплатна реєстрація


Пільги для посилок з-за кордону у 150 євро скасують


Пільга у 150 євро надає очевидну перевагу надвеликим міжнародним компаніям, що постачають товари на митну територію України без сплати ПДВ. Обсяги постачання зростають фантастично. Задля збереження конкурентоспроможності послуг пересилання посилок з-за кордону планують скасувати пільгові умови з розмитнення посилок.


Преференції для бізнесу у постраждалих громадах


Законотворці пропонують забезпечити комплексний підхід до відновлення громад, зруйнованих під час воєнних дій, а саме: інфраструктурну підтримку, різні фінансові стимули та податкові пільги для підприємців та фізосіб. Детальніше за посиланням.


Працівник з інвалідністю у BAS


👆 Після перегляду відео, ви дізнаєтесь:


  1. На основі чого підтверджується статус працівника з інвалідністю в BAS Бухгалтерія.
  2. Як змінити дані в BAS Бухгалтерія після отримання інформації про інвалідність співробітника.
  3. Як сформувати звіт в BAS Бухгалтерія про кількість працівників з інвалідністю.


Дивитися відео


Продавці техніки ухиляються від податків через ФОПів


Детективи БЕБ викрили столичне підприємство, яке займається продажем техніки всесвітньо відомих виробників, у несплаті від сплати податків в особливо великих розмірах. Для розрахунків з клієнтами компанія використовувала реквізити підконтрольних ФОП, ухиляючись у такий спосіб від сплати податку на прибуток. Досудове розслідування триває, деталі тут.


Мораторій на пеню у сфері ЗЕД-розрахунків не діє


Пеня за порушення строків ЗЕД-розрахунків в період карантину, нараховується на загальних підставах, без застосування положень, передбачених у ПКУ. Такого висновку дійшов Верховний Суд. Також суд звернув увагу, що воєнний стан не можна розцінювати як форс-мажорну обставину для неперерахування контрагентом-нерезидентом коштів за поставлений товар у межах ЗЕД-контрактів.


Сьогоднi ви редактор!


Ми знаємо, наскільки корисними є наші безкоштовні вебінари за найактуальнішими темами.


І як професіонал, ви можете допомогти нам у плануванні наступних ефірів. Все дуже просто — виберіть тему вебінару, яка цікавить вас найбільше. Своїм голосом ви допомагаєте нам робити ефіри максимально корисними.


Дякуємо заздалегідь 😉


Проголосувати


Як підписати звітність за відсутності керівника чи головбуха


У разі тимчасової відсутності керівника на сформовану електронну податкову звітність накладаються підписи, у такому порядку:


  1. першим — головного бухгалтера;
  2. другим — особи, зазначеної у Повідомленні з типом підпису «Директор»;
  3. третім — кваліфікована електронна печатка (за наявності).


Порядок підписання звітності за відсутності головбуха за посиланням.


А чи матимуть юридичну силу документи, підписані працівником у відпустці, говоримо у відео.


Корисне для бухгалтера


  1. Як нарахувати ЄСВ за працівника, який працює неповний робочий день.
  2. Чи може платник отримати відповідь в Контакт-центрі ДПС щодо конкретної ситуації.
  3. Код виду сплати слід зазначити при сплаті податкового боргу/заборгованості з ЄСВ.
  4. Податковий календар на 19 серпня.
  5. Як заповнити ПДВ-декларацію.
  6. Що є безнадійним податковим боргом та як його списати.
  7. Мінфін затвердив зміни до Порядку оформлення і подання скарг платниками.


Вечірній Бухгалтер рекомендує ►


Обирайте передплату на Бухгалтерську Відеоплатформу №1 та отримуйте доступ до більше ніж 2100+ відеоматеріалів, понад 5100+ зразків та шаблонів документів, а також унікального сервісу «Особистий консультант» для отримання безлімітних щоденних консультацій.


Отримати доступ


Новини підготувала


Ваша втомилась від всіх але вихідні Редакція