Чи потрібно дублювати реквізити в платіжній інструкції в полі «Фактичний платник»

Реквізит «Фактичний платник» заповнюється у випадках коли платник ініціює платіжну операцію за фактичного платника (тобто за іншу особу). В інших випадках реквізит «Фактичний платник» платником не заповнюється

В ГУ ДПС в Івано-Франківській області нагадують, що реквізит «Фактичний платник» заповнюється у випадках коли платник ініціює платіжну операцію за фактичного платника (тобто за іншу особу). В інших випадках реквізит «Фактичний платник» платником не заповнюється. Це передбачено в Інструкції про безготівкові розрахунки в національній валюті користувачів платіжних послуг, затвердженої постановою Правління Національного банку України від 29.07.2022 №163 «Про затвердження Інструкції про безготівкові розрахунки в національній валюті користувачів платіжних послуг». 


Наприклад, юридичні особи (далі – головні підприємства) під час сплати податків, зборів, інших платежів та єдиного внеску за філії (у випадках, передбачених Податковим кодексом України) в обов’язкових реквізитах платіжної інструкції заповнюють реквізит «Код платника» (податковий номер головного підприємства) та реквізит «Код фактичного платника» (податковий номер філії). 


Джерело: ДПС