Чи може директор працювати без зарплати. Ліміти на зняття готівки в банкоматах. Норма тривалості робочого часу на 2025 рік.🙋‍♀️ Вечірній бухгалтер від 13.09.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні бухгалтерські новини на цей час. Радимо кращі статті та консультації дня, даємо зразки документів. І зовсім трошки професійного гумору 😉


Бо без готівки ніяк


Обмеження на зняття готівки в банкоматах України є важливою складовою фінансової політики кожного банку. Вони можуть встановлюватися з метою запобігання шахрайству, зниження ризику втрати готівки та забезпечення ефективного функціонування банківської системи загалом. Про ліміти щодо зняття готівки в банкоматах України та де ще можна отримати гроші говоримо тут.


НБУ хоче контролювати криптовалюту


Нацбанк прагне контролювати використання криптовалюти до прийняття відповідного законодавства. НБУ вживає заходів, щоб запобігти масовому використанню крипти як засобу платежу з метою збереження стабільності гривні, як єдиної офіційної валюти.


Чи може директор працювати без зарплати?


Після перегляду відео Ви дізнаєтеся:


  1. Хто має право управління підприємством.
  2. Як засновнику надати право управління підприємством.
  3. За яких умов можна керувати підприємством без нарахування зарплати.


Дивитися відео


Все про ЗЕД-облік у нас на курсі


Зміни у валютному законодавстві турбують кожного госпсуб’єкта, який займається імпортом або експортом товарів, робіт чи послуг.


Допоможемо бухгалтеру підготуватися до ведення ЗЕД-обліку в період воєнного стану.


На уроках курсу розбираємо види валютних операцій від порядку проведення валютних розрахунків до фінмоніторингу та відповідальності, а також нюанси розрахунків курсових різниць, діючі валютні обмеження та використання інвалюти у закордонному відрядженні.


До курсу


На які готівкові розрахунків не поширюється обмеження


Суб’єкти господарювання можуть здійснювати такі розрахунки до 10 000 грн між собою і до 50 000 грн з фізичними особами протягом дня. Платежі понад встановлені ліміти повинні проводитися через надавачів платіжних послуг.


До речі НБУ планує оновити Порядок здійснення безготівкових розрахунків.


Підсанкційним кошти не повертають


Оновлений Порядок повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до бюджету діє з 11 вересня. Змінами до Порядку, зокрема, уточнено, що кошти не підлягають поверненню платникам, які підпадають під санкції на час дії таких санкцій.


Норма тривалості робочого часу на 2025 рік


Пропонуємо ознайомитись із нормами тривалості робочого часу на 2025 рік для 5-денного 40-годинного робочого тижня та 6-денного 40-годинного робочого тижня.


Сьогоднi Ви редактор!


Ми знаємо, наскільки корисними є наші безкоштовні вебінари за найактуальнішими темами.


І як професіонал, ви можете допомогти нам у плануванні наступних ефірів. Все дуже просто виберіть тему вебінару, яка цікавить Вас найбільше. Своїм голосом Ви допомагаєте нам робити ефіри максимально корисними.


Дякуємо заздалегідь.


Проголосувати


Про штраф за несвоєчасну реєстрацію ПН: судовий кейс


Суд підкреслив, що введення воєнного стану саме собою не є автоматичною підставою для звільнення від відповідальності за несвоєчасну реєстрацію ПН, тим паче якщо платник податків не довів неможливість виконання обов’язків та не звертався до податкових органів з відповідною заявою.


Корисне для бухгалтера


  1. 16 вересня 2024 року – останній день подання заяви про перехід на спрощену систему оподаткування та заяви про зміну групи ЄП
  2. Чи доцільно ФОПу на 2 групі перейти на 3-тю групу, щоб знизити податкове навантаження з єдиного податку і майбутнього військового збору
  3. Про надання усних пояснень під час відеоконференції у податкових спорах
  4. Як забронювати працівника онлайн
  5. Калькулятори для бухгалтера на оновленій Бухгалтерській Платформі №1 від 7eminar
  6. • Мінфін оновлює НП(С)БО 21 «Вплив змін валютних курсів»


Вечірній Бухгалтер рекомендує ►


Обирайте передплату на Бухгалтерську Відеоплатформу №1 та отримуйте доступ до більше ніж 2200+ відеоматеріалів, понад 5700+ зразків та шаблонів документів, а також унікального сервісу «Особистий консультант» для отримання безлімітних щоденних консультацій.


Отримати доступ


Новини підготувала


Ваша не любить гроші, а те, що за них можна купити Редакція