До 30 вересня податкова отримає дані про банківські рахунки українців закордоном

Автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки (CRS) дозволить ДПС отримувати дані про банківські рахунки українських резидентів за кордоном, а також фінансову інформацію про міжнародні групи компаній. Перший обмін інформацією заплановано на 30 вересня 2024 року за підсумками другого півріччя 2023 року

Державна податкова служба України повідомила про набрання чинності Багатосторонньої угоди компетентних органів про автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки (Багатостороння угода CRS) 28 червня 2024 року.

 

У рамках цієї угоди ДПС отримає інформацію про стан банківських рахунків резидентів України за кордоном, а також цілий ряд фінансової інформації про учасників міжнародних груп компаній в розрізі іноземних юрисдикцій щодо сплати податків, обсягів доходів, видів діяльності, чисельності працюючих та багато іншого.

 

Перший обмін інформацією про фінансові рахунки відповідно до Загального стандарту звітності CRS із країнами-партнерами заплановано не пізніше 30 вересня 2024 року за друге півріччя 2023 року (перший звітний період).


У подальшому звітним періодом вважатиметься попередній календарний рік.

 

Перелік юрисдикцій, з якими Україна планує обмінюватися інформацією про підзвітні фінансові рахунки, доступний за посиланням

 

Народний депутат Ніна Южаніна до свого допису додала:

Втім, наближеним до влади власникам офшорів хвилюватися немає про що. Адже відповідальність за неподання звітності по контрольованих іноземних компаніях скасовано до кінця воєнного стану + 6 місяців після.

Джерело: Ніна Южаніна